tökéletes szemöldök rajzolása

Szemöldök rajzolás útmutató Kiss Zsuzsától

Forrás: http://suzythemakeupmaniac.blogspot.com

Mivel gyakran kérdezitek, hogyan rajzolom meg a szemöldököm, ezért csináltam róla egy step-by-step sorozatot. Mivel a szemöldököm a 1/3 része ki van szedve, így nálam sok lépésből áll ez a folyamat, de akinek szép, íves szemöldöke van, annak éppen csak elég átrajzolni és fésülni egy kicsit, de a két szín technikáját ők is elleshetik!

Alapvetően azt senkinek sem ajánlom, hogy ennyire kiszedje a szemöldökét, mert sok vele a macera, de én ezt vállaltam, megcsinálom minden nap (kb. 5 perc). Azért tetszik így jobban, mert az eredeti ív nagyon lecsap - képen jól néz ki, de összenyomja a szemem. Így tudok csalni pár milit, és olyanra rajzolom a szemöldököm, amilyenhez kedvem van - vagy ahogy sikerül :)
Ami nagyon fontos, hogy ha még soha nem szedtétek, vagy úgy érzitek, rosszul van formázva, akkor keressetek egy ügyes kozmetikust! Ha valakinek extra-szép, saját (nem tetovált) szemöldöke van, és jár kozmetikushoz, akkor csapjatok le az elérhetőségre - ez a legjobb referencia! Szakemberhez elég párszor elmenni, ha kialakítja az ívet és elég ügyesek vagytok, akkor otthon is rendben tudjátok tartani. Én pl. a hajfestékemmel szoktam befesteni, de mindenki maga döntse el, mi a jobb megoldás számára. 
Sok múlik az ízlésen is, de alapvetően a legfontosabb a természetesség - ez soha nem megy ki a divatból. A szemöldök nagyon fontos, megadja az arc hangulatát, karakterét, ezért érdemes rá figyelmet fordítani!
Most jöjjön az én módszerem, ahogy nekem jelenleg tetszik a szemöldököm. Elég karakteres, de ha a lépéseket porral csináljátok, sokkal finomabb lesz az eredmény.
1. Ilyen minden nélkül.
2. Első lépésben áthúzom egy világosabb ceruzával (Estée Lauder - Soft Blonde szemöldökceruza). Ez a szín nagyjából megegyezik a saját szemöldökömmel, de a festett hajamnál világosabb.
3. Az eredmény.
4. Ilyenkor kicsit átfésülöm, hogy természetesebb legyen a ceruza, és a szálakat lefelé fésülöm - ez szemöldökfüggő, nekem így adja meg a vastagságát igazán, és tudom hogy meddig mehetek a barnával.
5. Egy sötétebb ceruzával (MAC - Stud szemöldökceruza) éles kontúrt húzok - ez a szemöldököm alsó íve.
6. Megrajzolom a külső ívet is.
7. A felső ívet nagyjából csak a legmagasabb pontig rajzolom be.
8. A ceruzával ellágyítom a vonalakat, és próbálok 'szálazni', szálakat rajzolni.
9. Egy ferde ecset segítségével összesatírozom a két színt, és átszaladok a világosabb területeken is.
10. Ezzel készen is vagyunk, általában hétköznap ennyit csinálok.
11. Ha komolyabb sminket készítek, vagy van még rá affinitásom, akkor egy kis korrektorral át szoktam húzni az alsó ívet, hogy még élesebb, határozottabb legyen a vonal.
12. Így ni.

Nagyjából így néz ki jelenleg a szemöldök-rutinom. Nekem nagyon tetszik, ha két színnel van rajzolva-árnyékolva a szemöldök, s bár az enyém elég karakteres, de ezt a hatást természetesebben is el lehet érni! Ha valakinek szép dús, íves szemöldöke van, akkor csak nagyon finoman, szálazva húzza át két színnel a szemöldökét, fésülje át és kész is :) Ha nem ceruzát, hanem port használtok, akkor még természetesebb, lágyabb a hatás.
Remélem segítettem, és vigyázzatok a szemöldökötökre! ;)
szemöldök rajzolás, szemöldök rajzolása
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Nem vásárolható!
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Nem vásárolható!

A Farmasi cég 2023. május 1-ével megszüntette a magyarországi tevékenységét! A Farmasi termékek többé már nem kaphatóak Magyarországon!

Webáruház készítés