teafaolaj bőrgombára

Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Nem vásárolható!

Teafaolaj bőrgombára

A teafaolaj használható a bőrgomba kezelésére. A teafaolaj antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, így hatékony lehet a gombás fertőzések kezelésében, beleértve a lábgombát, a körömgombát és az egyéb bőrgombákat is.

A teafaolaj azonban erős hatású, és nem szabad használni tiszta formájában, mert ez irritálhatja a bőrt. Ehelyett, a teafaolajat általában hígítva kell használni. A teafaolajat lehet hígítani más olajokkal, például kókuszolajjal vagy mandulaolajjal, és ezt az elegyet lehet használni a fertőzött területre. Azonban a hígított teafaolajat mindig először kis területen kell kipróbálni, és ha bármilyen bőrirritáció vagy allergiás reakció jelentkezik, akkor a használatot abba kell hagyni.

Emellett a bőrgomba kezelése többféle terápiát is magában foglalhat, és a hatékony kezelés megválasztása személyre szabott lehet. Ezért, ha valaki bőrgombával küzd, érdemes konzultálni egy bőrgyógyásszal vagy egy egészségügyi szakemberrel, hogy megfelelő kezelést és tanácsot kapjon.

Farmasi Dr. C. Tuna SOS teafa olaj szérum vélemény

A teafaolaj a leghatékonyabb természetes fertőtlenítő, felhasználása sokrétű.

Segíthet herpesznél, aftáknál, izom- és ízületi fájdalmaknál, zsíros hajnál, korpásodásnál, bőrviszketés esetén, ekcémák, pikkelysömör és pattanások előfordulásánál.

A szérum a mostani, koronavírusos időszak egyik legkeresettebb terméke.

Antibakteriális, vírusölő hatását kihasználva kiváló kézfertőtlenítő szappant készíthetünk belőle. 
Kb. 30-40 csepp teafaolajat cseppentsünk 300 ml folyékony szappanba, rázzuk össze és már kész is a fertőtlenítő szappanunk.
De ne feledtkezzünk el az SOS 100%-os teafaolaj sokféle további kiválló felhasználási lehetőségéről se:
  1. Használjunk teafaolajat a pattanások kezelésére! Lefekvés előtt csepegtessünk néhány csepp olajat egy vattapamacsra, és dörzsöljük be vele a pattanásos területet. Reggel arcmosás előtt vattával mossuk le.
  2. Torokfájás esetén öblögessünk vele! Ehhez 1 pohár vízhez adjunk 3-4 csepp teafaolajat. Napi kétszer gargalizáljunk vele. Utána ne nyeljük le, hanem köpjük ki.
  3. Korpa vagy fejtetű esetén tegyünk a samponunkba. 1 dl samponhoz adjunk 3 csepp teafaolajat! Az is segít, ha a teafaolajat teljesen bedörzsölsz a fejbőrödbe, majd utána alaposan hajat mosol.
  4. Használd a rossz lehelet ellen! Egy pohár vízbe tegyél 3 csepp teafaolajat, és gargalizálj vele napi két, három alkalommal. Utána köpd ki!
  5. Gőzölj vele! Ha megfáztál, fáj a torkod, forralj fel egy lábasban vizet, majd adj hozzá 2-3 csepp teafaolajat. Hajolj fölé, s a fejedet fedd be egy törölközővel, hogy gőzölni tudd magad. Azért túl közel se hajolj, nehogy megégessen a gőz. Minden nap 5-10 percig gőzölj, míg jobban nem leszel. Ha nem segít, fordulj orvoshoz.
  6. Használd körömgomba ellen. A teafaolajat közvetlenül dörzsöld be a fertőzött körmökbe és amennyire tudod, a köröm alá is. Napi egyszer alkalmazd.
  7. Csillapítsd az izomfájdalmat! A fürdővizedbe csepegtetett egy-két csepp olaj segít, hogy ellazuljanak az izmaid.
  8. Ha érzékenyebb a bőröd, a közvetlen használat esetében inkább hígítsd a teafaolajat ás alap olajokkal, például olívaolajjal.
    Forrás: hogyankell.hu

 

A Farmasi cég 2023. május 1-ével megszüntette a magyarországi tevékenységét! A Farmasi termékek többé már nem kaphatóak Magyarországon!

Webáruház készítés