BB krém jelentése

A BB krém jelentése, használta

A BB krém alapvetően olyan, mint egy alapozó, mivel elfedi a bőrhibákat, hegeket.

Mégsem mondhatjuk rá, hogy csupán alapozó, mivel rengeteg olyan anyagot tartalmaz, amely ápolja, fiatalítja a bőrt. Vitaminok, ránctalanító, világosító és fényvédő összetevők egyaránt megtalálhatók ebben a különleges krémben.

A BB krém alapja eredetileg Németországból származik, elsősorban lézeres beavatkozások után használták hegek eltüntetésére. Többen észrevették, hogy a BB krémnek ez az elődje mennyire jót tesz a bőrnek, ám az áttörést az okozta, amikor egy híres dél-koreai színésznő ezt egy interjú során nyilvánosságra is hozta. Ez éppen elegendő volt ahhoz, hogy egy koreai kozmetikai cégnél úgy döntsenek, hogy az alap hatóanyagot tovább fejlesztve, regeneráló alapozót hoznak létre. Ez lett a BB krém, ami ezután a „közemberek” számára is elérhetővé vált, és egyre több félét fejlesztettek ki, amik hamarosan meg is jelentek a boltok polcain.

A BB krém neve a Blamish Balm kifejezésből ered, amely magyarul nagyjából annyit tesz, hogy „hiba balzsam”. A név is a krém rendeltetésére utal, azaz a bőrhibák elfedésére, javítására, és a bőr eredeti fiatalságának visszaadására.

A BB krém egyedülálló képessége, hogy alkalmazkodni tud a bőr színéhez. Ez az oxidációs folyamatnak köszönhető, mely a felvitel utáni percekben megy végbe a krémben. A BB krém színe kissé világosabb lesz, ennek ellenére a fedése ugyanolyan marad, mint amilyen előtte volt. A BB krém akár naponta is használható, nagy előnye, hogy a bőr tud alatta lélegezni. Fontos azonban, hogy a hidratáló krémet nem helyettesíti, ezáltal éjszaka nem szabad felvinni. BB krém vásárlásánál nem kell a miatt aggódnunk, hogy nem fog sokáig tartani, mivel kevesebbet kell használni belőlük, mint egy „normál” alapozóból, és több is van egy tubusban. Akár fél évig is kitart egy BB krém.

BB krém nem csak alapozóként használható, hanem sok olyan tulajdonsága is van, amely alapján azt is mondhatjuk, „multifunkciós”. Sebgyógyító hatása révén, hosszú távon még a legcsúnyább sebeken, hegeken is képes javítani. A távol keleti siker kapcsán több nyugati cég is beépítette kínálatába ezeket a termékeket. A nyugati BB krémek viszont nem tudnak annyi mindent mint keleti társaik. Pl. Nem igazodnak a bőr színéhez, és általában csak színezett hidratálókrémek, ennek ellenére az áruk elég borsos.

Forrás: https://cinnamon4x.cafeblog.hu/

A Farmasi cég 2023. május 1-ével megszüntette a magyarországi tevékenységét! A Farmasi termékek többé már nem kaphatóak Magyarországon!

Webáruház készítés