mitől nő a szempilla

Mitől nő a szempilla?

A szempilla a szemhéj szőrzete, amelynek fő funkciója, hogy megvédje a szemet az idegen testekkel és a szem környezetéből származó szennyeződésekkel szemben. A szempilla növekedése a haj növekedéséhez hasonló folyamat. A szempillák a hajhagymákból nőnek, amelyek az alsó szempillatövek közelében találhatók.

Az egyes szempillák növekedése két fázisból áll. Az első fázis az anagén fázis, amely a növekedési fázis, amely során az új szempillák nőnek a hajhagymából. Ez a fázis általában 30-45 napig tart, és az adott szempilla növekedési sebessége és hossza genetikailag meghatározott.

Az anagén fázist a katagén fázis követi, amely a pihenőfázis, amikor a szempilla növekedése leáll. Ez a fázis általában 2-3 hétnél rövidebb időtartamú.

Végül a telogén fázis következik, amely a szempilla kihullásának fázisa. Ez a fázis akár 100 napig is tarthat, és a szempillák körülbelül 15-20 százaléka általában ebben a fázisban van.

Az új szempillák növekedése és a kihullott szempillák pótlása folyamatosan zajlik, és ezzel a szempillák átlagos élettartama 3-5 hónapra tehető. A szempilla növekedését számos tényező befolyásolja, beleértve az egészséges táplálkozást, az általános egészségi állapotot, a stressz szintjét és a megfelelő alvási szokásokat.

A Farmasi cég 2023. május 1-ével megszüntette a magyarországi tevékenységét! A Farmasi termékek többé már nem kaphatóak Magyarországon!

Webáruház készítés